Εξαιρετικό Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο
Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής
   
 

 

Η αδελφότητα της Χρυσοπηγής εφαρμόζει στα κτήματα της Μονής τη βιολογική γεωργία, τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας της γης, με σεβασμό στην ιερότητα της Δημιουργίας. Σε μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων, με ελιές, οπωροφόρα δέντρα, λαχανόκηπους, λουλούδια, η καλλιέργεια γίνεται χωρίς χρήση χημικών λιπασμάτων και φαρμάκων.

Τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται χρησιμεύουν για τις ανάγκες της αδελφότητας, των πολυάριθμων επισκεπτών, αλλά και πολλών ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Από τα προϊόντα της Mονής, συσκευασμένο διατίθεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το άριστης ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδό της.

Οι ελαιώνες της Χρυσοπηγής περιλαμβάνουν αιωνόβια ελαιόδεντρα τσουνάτης ελιάς, της δεύτερης αρχαιότερης ποικιλίας λαδοελιάς. Η σημερινή αδελφότητα της Μονής εμπλούτισε τις καλλιέργειες με ελαιόδεντρα κορωνέικης, της πιο ευρέως διαδεδομένης ποικιλίας για την παραγωγή ελαιολάδου στον Ελλαδικό χώρο. Το μοναδικά λεπτό, αρωματικό ελαιόλαδο της κορωνέικης ελιάς συνδυάζεται άριστα με το ιδιαίτερο, στιβαρό, εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο της τσουνάτης, για να δώσουν το μοναδικό εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο της Μονής Χρυσοπηγής.

Το λάδι παράγεται με ψυχρή έκθλιψη και αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους, ενώ η τυποποίησή του γίνεται στο συσκευαστήριο της Μονής από τις μοναχές. Η εξαιρετική ποιότητά του πιστοποιείται από την ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).

Το βιολογικό ελαιόλαδο της Χρυσοπηγής, έχοντας την ευλογία της μοναστηριακής παράδοσης, αποτελεί πρότυπο πρόγραμμα για πολλές κοινωνικές ομάδες και πληροφορεί για την εξαιρετική σημασία που έχει η βιολογική καλλιέργεια για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και τη σχέση της με την ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας.

Η κοινωνική δράση καί προσφορά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Μονής ενισχύεται αποκλειστικά με τα έσοδα που προέρχονται από τη διάθεση του βιολογικού ελαιολάδου της.

   

 

 


Το Εξαιρετικό Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο της Μονής Χρυσοπηγής διατίθεται σε γυάλινες φιάλες των 250, 500 και 750 ml, καθώς και σε τενεκάκια του 1 και των 3 lt, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό∙ επίσης στα εκθετήρια της Μονής, καθώς και στην ιστοσελίδα της.

 

 Παραγγελίες γίνονται στο e-mail της Μονής: imx@otenet.gr.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας ανά συσκευασία (χαρτοκιβώτιο):
* 4 τενεκάκια των 3lt
* 12 τενεκάκια των 1lt
* 12 φιάλες των 500ml
* 12 κανατάκια των 250ml

Αποστολές πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα εντός 3-5 εργάσιμων ημερών. Το κόστος αποστολής προστίθεται στην τιμή.

 

       
  Αρχική σελίδα